Radionica za roditelje

1U četvrtak, 9. 3. 2017. g. održana je mjesečna radionica za roditelje pod nazivom „ Kako pomoći djetetu u razvoju samopoštovanja?“.

Sliku o sebi stvaramo cijeli život, a početak izgradnje vezan je uz rano djetinjstvo i odnos roditelj – dijete. Ulaskom u srednje djetinjstvo (od 6. do 12. godine) mijenjaju se osjećaji djece prema njima samima. Uključenost u socijalnu okolinu, poput škole, potiče djecu da se uspoređuju s drugom djecom i sa slikom onoga što bi željeli biti. Takvo vrednovanje sebe u odnosu na idealnu sliku može im donijeti i pozitivne i negativne informacije o njima samima.

Roditelji su na radionici grupnim radom, međusobnom diskusijom i razgovorom, promišljali o tome kako izgleda dijete s pozitivnim i negativnim informacijama o sebi.  Kako bi pomogao djetetu da razvije pozitivnu sliku o sebi, važno je da roditelj bude samosvjestan i da se zastupa kako riječju tako i djelom. Međutim, nije dostatan trening samopouzdanja kako bismo sebe učinili odvažnim i odlučnim postići zacrtane ciljeve, nego je prije svega važna izgradnja samoga sebe ispravnom sviješću o sebi i svojemu životu pred Bogom.  Stoga je sam početak radionice obilježen nagovorom duhovnika škole o važnosti izgradnje samosvijesti na koju nas Gospodin poziva u Bibliji.