Radionica za roditelje: Moje dijete i ja. Što je za mene uspjeh u odgoju?

20180426_185504Vrijednosti i uvjerenja koje roditelji imaju utječu na odnos s djecom kao i na vjerovanja i vrijednosti koje razvijaju sama djeca. Dio tih uvjerenja su svakako i očekivanja roditelja o tome kakva bi djeca trebala biti uz pomoć njihovog odgoja.

Svjesni navedene povezanosti i važnosti uvida u ovu temu, organizirali smo radionicu za roditelje pod nazivom „Moje dijete i ja. Što je za mene odgojni uspjeh?“, koja je održana 26.4.2018.g.u prostoru škole. Roditelji su razgovarali, diskutirali i promišljali o svojim svakodnevnim postupcima i očekivanjima spram djeteta te koliko isti doprinose njihovom dugoročnom odgojnom cilju, odnosno slici djeteta u budućnosti.

Potaknuti pričom „Darovni  dućan“  izdvojili su poželjna ponašanja i osobine djeteta i roditelja, koje su potom grupnim radom povezali u Mozaik odgojnog uspjeha.

Zaključeno je da svakodnevnom komunikacijom, postavljanjem struktura i odnosa koji njeguju roditelji izgrađuju sustave vrijednosti i osobine koje žele vidjeti kod svoje djece.

Radionicu su vodile ravnateljica s. Marija Maja Dolenec i školska psihologinja Danijela Perić Kosović.

Više pogledajte u galeriji: Radionica “Odgojni uspjeh”