Regoč, Ivana Brlić-Mažuranić

20190314_131417Četvrti razredi naše Škole 14. ožujka 2019.  u pratnji svojih učiteljica posjetili su Hrvatski kulturni doma na Sušaku i pogledali predstavu „Regoč”, Ivane Brlić Mažuranić u adaptaciji i režiji Olje Lozice.

Predstava je nastala u suradnji Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca sa studentima “Glume i medija” Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. U predstavi su bez obzira na razlike koje posjeduju, naglašene zajedničke osobine vile Kosjenke i diva Regoča koji zajednički stvaraju bajku u kojoj suprotnosti ne pripadaju različitim svjetovima, već čine bogatstvo svijeta u kojem živimo. Priča koja govori o ljubavi, prihvaćanju različitosti, posebnom prijateljstvu i zajedništvu, koje može mijenjati svijet potakla je naše učenike da o istome razmisle u svome svakodnevnom životu i okolini koja ih okružuje, da razmisle o etici međuljudskih odnosa kao i izgradnji zdrave zajednice u kojoj ne nedostaje međusobnog povjerenja.

Nakon odgledane predstave, posebno oduševljeni scenografijom, kostimografijom, scenskim pokretom i glazbenom pratnjom učenici su se vratili u školske klupe kako bi maštanje pretočili na list papira.