Roditelji glazbenici u gostima kod 1.a

NASLOVNA 1U petak, 17. prosinca 2021. godine, u sklopu cjelogodišnjega projekta „U gostima – roditelji učenicima“ učenike 1.a razreda posjetili su Vlaho Prohaska, otac učenika Emanuela Prohaske i Roman Tomašković, otac učenika Jakova Tomaškovića. Roditelji su prvašićima održali zanimljivu glazbenu radionicu. Povodom Advent festa i u duhu blagdanskog ozračja zajedno su uvježbavali pjesmu „Zvončići“ („Jingle Bells“). Njihova je izvedba snimljena te će biti prikazana svim roditeljima 1.a razreda kao božićna čestitka.

Osim toga, roditelji su po želji učenika odsvirali pjesme po izboru te su odgovarali na mnogobrojna postavljena pitanja vezana uz instrumente i učenje sviranja istih. Na ugodno iznenađenje roditelja i razredne učiteljice, učenici su dali prijedlog da očevi Vlaho i Roman zamijene instrumente te se i tako okušaju u sviranju.  Prvašići su sa znatiželjom pratili radionicu i aktivno sudjelovali te su pokazali na koji bi način svirali različite instrumente te izveli naučenu glazbenu tradicijsku igru „Išli smo u školicu“. Gromoglasnim pljeskom zahvalili su se gostima na dolasku i izrazili želju za ponovnim posjetom.

Brinući se o zdravlju učenika i njihovih učiteljica, gosti su poduzeli sve epidemiološke preduvjete kako bi se radionica mogla nesmetano održati.