Škola u prirodi u Staroj Sušici

Učenici 3. a i 3. b razreda u pratnji svojih učiteljica Ane Debelić, Ivane Kabalin, Marije Brezac Kumburić i Morene Poljančić od 5. do 7. veljače 2024. godine bili su na višednevnoj izvanučioničkoj nastavi u Staroj Sušici. Bili su smješteni u povijesnom dvorcu. Domaćini i animatorice Laura i Valentina itekako su doprinijeli prekrasnoj, ugodnoj i opuštenoj atmosferi.

Svaki je dan započeo molitvom i čitanjem prigodnih slikovnicama s temama iz Gorskog kotara. Učenici su imali dane prepune zanimljivih aktivnosti, ponavljali su nastavna gradiva, poput pravih zadrugara gledali film “Vlak u snijegu” i upoznali se s kulturnom i povijesnom baštinom goranskog zavičaja.
Učiteljice su nasmijali s natpisom “tko smije kucati na čija vrata”, matematički su izračunali koliko će učenika svakoga dana pomagati kuharicama u pripremi stolova za objede, učili kako se pravilno postavlja stol, a obje večeri uživali su na disko zabavama u pidžami s ludim frizurama.
Prekrasno vrijeme bilo je idealno za boravak na svježem čistom zraku, momčadske i štafetne igre te olimpijadu. Trećaši su sudjelovali i na kreativnoj radionici na kojoj su poput pravih vitezova, izrađivali i ukrašavali vlastite štitove. Nakon završetka izrade štita dobili su vlastiti mač od balona koji su odmah i isprobali. Stolarsku radionicu vodio je njima već poznati gospodin Alen iz Popovićevog mlina koji im je otkrio pregršt novih i zanimljivih informacija te pokazao stolarski zanat iz prve ruke. Moramo priznati da su ga naši trećaši iznenadili svojim znanjem o prirodoslovlju, a kući su ponijeli personaliziranu uspomenu.
Posljednjega dana posjetili su Centar za posjetitelje “Velike zvijeri” koji se nalazi tik uz dvorac. Interaktivni sadržaji poput mirisa, zvukova i virtualnog svijeta, stručno vodstvo te edukativne igre dali su našim trećašima pravi uvid u život medvjeda, risa i vuka. Srećom je zima pa medvjed u brlogu spava zimski san.
Sigurne smo da će Škola u prirodi u Staroj Sušici našim trećašima ostati kao prekrasna uspomena za cijeli život.