Sportske uspješnice

  • BADMINTON
  • STOLNI TENIS
  • SPORTSKI PLES
  • CHRISTMAS FAIRY TALE
  • STRELIČARSTVO
  • GIMNASTIKA

29.studenog 2022. god., u dvorani OŠ Brajda, održano je školsko gradsko prvenstvo u badmintonu. Ovo je bilo prvo pojavljivanje naše Škole na natjecanju iz badmintona i bili smo jedina škola koja je došla s dvije muške i dvije ženske ekipe zbog velikog interesa učenika/ca za ovaj sport.
Zauzeli smo 4. i 5. mjesto. Sudjelovale su : Maša Stevanović, Korina Pažin, Rafaela Žarkovac, Brigita Balić, Rahela Marčelja, Karin Veršić i Loreta Balić.
U ekipi učenika : Luka Biškupović, Damijan Bulić, Duje Vukas, Marin Pavlović, Matej Božić, Ivan Kolić, Šimun Kolić i Raul Blečić.

12.12.2022. održalo se gradsko prvenstvo za osnovne škole za dječake u stolnom tenisu. Domaćin je isto bila OŠ Brajda.
Naši učenici: Ivan Mjeda, Damijan Bulić, Dominik i Marin Pavlović, ponovno su postali prvaci grada Rijeke, i to drugu godinu zaredom. Dečki su pokazali svoju sportsku kvalitetu a svi željno iščekuju županijsko prvenstvo. Četverac je  bio  sjajan.

13.12.2022. učenice Škole sudjelovale su na gradskom i županijskom natjecanju u sportskom plesu koje je održano u SRC 3. maj, pod vodstvom učiteljice Paole Rađe i učitelja Matka Lalića. Djevojčice su predstavljale Školu s tri koreografije u umjetničkim, urbanim i navijačkim plesovima.
U kategoriji umjetničkih plesova predstavio nas je trio modern kojeg su činile: Ana Brusić, Mihaela Jelavić i Klara Komadina. Djevojke su osvojile 2. mjesto na gradskoj razini.
U kategoriji urbanih i navijačkih plesova predstavljali su nas hip hop grupa: Chiara Picco, Marta Prpić, Eva Uršić i Rita Uršić; te mini formacija pom pom: Josipa Brizar, Leticija Capan, Uma Kramar, Korina Pažin i Karla Vukonić. Pom pom mini formacija osvojila je 2. mjesto na gradskoj razini, dok je hip hop grupa osvojila 1. mjesto na gradskoj razini i 3. mjesto na županijskoj razini.

Učenica 1.b razreda, Mila Stojanović sudjelovala je na turniru Christmas fairy tale u Crikvenici. Kao članica Plesnog kluba Fiume, osvojila je dvije zlatne medalje u kategorijama Show junior stage i Baton junior defile, te posebnu nagradu za najljepši božićni kostim turnira.

Dana 11. prosinca 2022. održano je natjecanje u streličarstvu WA 2×18 “Sveti Nikola” na kojem je Andro Petrović, učenik 5.a razreda, osvojio zlatnu medalju u kategoriji djeca do 12 godina (U13m).

Riječke gimnastičarke osvojile su ukupno šest medalja na međunarodnom turniru u Samoboru, a posebno se istakla naša Lucia Šarac(4. a) koja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji kadetkinja u slobodnom programu.
U obveznom dijelu programa okitila se srebrnim odličjem.

Bravo za sve naše KOŠ sportaše.