Stručno usavršavanje djelatnika katoličkih osnovnih i srednjih škola

SKUP-2U subotu, dana 8. 4. 2017., djelatnici naše osnovne škole posjetili su Zagreb s ciljem sudjelovanja na godišnjoj formaciji djelatnika katoličkih škola koji se održao od strane Hrvatske nadbiskupske konferencije.

Posjet je ostvaren zajedno s djelatnicima Salezijanske klasične gimnazije u Rijeci. Nakon jutarnjeg okupljanja, u dobrom rapoloženju te uz molitvu i Božji blagoslov, uputili smo se autobusom prema Zagrebu.

Po dolasku u Zagreb, sudjelovali smo na svetoj misi u crkvi svetog Franje Asiškog na Kaptolu. Sveta je misa obilježila početak velikog susreta mnogobrojnih djelatnika katoličkih škola diljem naše domovine.  Nakon kratke stanke uslijed svete mise, svi sudionici susreta prisustvovali su predavanjima Darka Temperta („Biti sol zemlje i svijetlo svijeta“) te Snježane Mališe („Isusove metode poučavanja“), koja su održana u Nadbiskupskom pastoralnom institutu. Nakon kratke rasprave o predavanjima uslijedila je pauza za ručak, koju smo proveli u ugodnoj atmosferi u Domu Gospe Lurdske, uz društvo i gostoprimstvo časnih sestara Kćeri Božje ljubavi. Potom su uslijedile dvije radionice u Osnovnoj školi Miroslava Krleže („Isusova Pedagogija“ i „Moralna odgovornost djelatnika“), na kojima su svi naši prisutni djelatnici aktivno sudjelovali i stekli korisna iskustva za daljnji rad i promišljanje o osobnom napretku. Po završetku radionica, svi su se sudionici godišnje formacija djelatnika katoličkih škola okupili ispred katedrale svetog Marka, gdje je za kraj susreta nastala i zajednička fotografija svih sudionika.

Nakon lijepog i sunčanog dana ispunjenog aktivnostima, smijehom i druženjem, okupili smo se za zajednički povratak u Rijeku. Uz Božji blagoslov smo sigurno i sretno stigli u naš grad oko 19:30 sati. Zahvaljujemo Bogu na pruženoj mogućnosti sudjelovanja na ovom kvalitetnom i aktivnostima ispunjenom stručnom skupu te se nadamo da će u narednim vremenima biti još puno prilika za zajednička druženja i stručna usavršavanja djelatnika naše škole.