Sveti Franjo Asiški – veseli brat iz Asiza

Danas je blagdan svetog Franje Asiškog, u vjerničkom puku omiljenog sveca, osnivača i zaštitnika franjevačkog reda. Ujedno je i Svjetski dan zaštite životinja jer je sv. Franjo smatrao da su sva živa bića stvorena od Boga te im kao takvima nitko ne smije nauditi.

Učenici, nakon upoznavanja lika i djela svetog Franje, su imali priliku razgovarati s jednim riječkim franjevcem na službi u Betlehemu, našim fra Sandrom Tomaševićem. Fra Sandro je učenicima približio život i poslanje svetog Franje te im je otkrio što ga je posebno privuklo tom svecu i zašto je odlučio postati fratar. Veseli i znatiželjni, učenici su postavljali pitanja fra Sandru i uživali u pripovijedanju zanimljivosti iz života svetog Franje. Posebno ih je zaintrigirao arapski jezik, pokušavajući ponoviti rečenice i fraze.

Susret smo završili pjesmom, kojom smo zahvalili našem fra Sandru na predivnom i poticajnom susretu.

Učenici, nakon upoznavanja lika i djela svetog Franje, su imali priliku razgovarati s jednim riječkim franjevcem na službi u Betlehemu, našim fra Sandrom Tomaševićem. 
Fra Sandro je učenicima približio život i poslanje svetog Franje te im je otkrio što ga je posebno privuklo tom svecu i zašto je odlučio postati fratar.
Veseli i znatiželjni, učenici su postavljali pitanja fra Sandru i uživali u pripovijedanju zanimljivosti iz života svetog Franje. Posebno ih je zaintrigirao arapski jezik, pokušavajući ponoviti rečenice i fraze.
Susret smo završili pjesmom, kojom smo zahvalili našem fra Sandru na predivnom i poticajnom susretu.