Svjetski dan sporta

inCollage_20210530_220435013Učenici trećih i četvrtih razreda u produženom boravku obilježili su Svjetski dan sporta 28. svibnja. Igrajući različite momčadske igre osvjestili su važnost kretanja kojega je među ljudima sve manje. Aktivnim sudjelovanjem htjeli su prikazati važnost sporta i sportske rekreacije kao potrebe suvremene civilizacije i oblika zdravijeg i humanijeg življenja.

Tjelesna i sportska aktivnost djece rane školske dobi dio je općeg odgoja djece. U toj dobi razvija se koštano-vezivni i živčano-mišićni sustav djeteta, stoga je važno svakodnevno usmjeravati djecu u razne oblike tjelesne ili sportske aktivnosti koje ujedno i pridonose sveukupnom razvoju i rastu djeteta. Pravilna i dozirana tjelesna aktivnost djece također utječe i na zdravstveni status odnosno na jačanje imuniteta i održavanje sveukupnog zdravlja pojedinca.

Osim što  su poručili da je kretanje i svakodnevna aktivnost važna, učenici su se i dobro zabavili i uživali u zajedničkoj igri. Za kraj su nam svima poručili: „Ostanimo aktivni!“