Tjedan o biskupu Pavlišiću

IMG_0746

Budući da je biskup Pavlišić rođen i umro u prosincu, od 7. do 11. prosinca učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ obilježili su dane Josipa Pavlišića provedbom integriranog tjedna. Cilj je bio upoznati učenike sa životom i djelom Josipa Pavlišića.
Tjedan je započeo odlaskom u katedralu sv. Vida u kojoj su učenici posjetili grob biskupa Pavlišića i ondje se pomolili. Po povratku u školu uslijedilo je slikanje Katedrale. Sljedećeg dana posjetio nas je duhovnik Škole, vlč. Marko Stipetić, koji je učenike upoznao sa zanimljivostima iz biskupova života. Nakon predavanja, učenici su izrađivali plakate s porukama i pitanjima za biskupa Pavlišića. Sljedećih dana učiteljice i vjeroučitelj upoznavali su učenike s detaljima iz biskupova djetinjstva i života. Na temelju stečenih znanja učenici su pisali kratke priče, izrađivali slikopriču o Pavlišićevu djetinjstvu i obrazovanju, slikali Pavlišićev portret te druge detalje koji su značajni za njegov život i djelo.
Tjedan je završio izložbom učeničkih likovnih i literarnih radova. Svečanost je uveličao i mons. Ivan Devčić, koji se nakon kratkog programa obratio prisutnima. Govorio je o brojnim anegdotama iz Pavlišićeva života, ali i napomenuo da je bila velika čast poznavati ga i surađivati s njim.