Tjedan svemira

IMG-5444Povodom tjedna svemira koji se ove godine obilježavao od 4. do 10.listopada, naša škola je organizirala brojne aktivnosti kako bi se bolje upoznali sa svemirom i našom galaksijom.  Tako su učenici 1.a i 1.b razreda naše škole, 5. listopada, u pratnji svojih učitelja, posjetili Astronomski centar. U planetariju su pogledali zanimljiv film pod nazivom “Utrka do Zemlje”, a zatim poslušali zanimljivo predavanje o sunčevu sustavu. Na kraju su se poigrali u parku centra. Bilo je poučno i zanimljivo.

Učenici 2.a razreda upoznali su se s najzanimljivijim informacijama o planetima Sunčeva sustava i glumili kruženje planeta oko Sunca. Tehnikom kaširanja vrijedno su izradili sve planete i napravili prekrasan Sunčev sustav.

Učenici 2.b razreda upoznali su se s planetima Sunčevog sustava te zviježđem. Samostalno su izradili male projektore zviježđa, koje su pomoću svjetiljke promatrali na zidu učionice.

Učenici 3.a i 3.b razreda tehnikom grattage dočarali su naš Sunčev sustav te se na edukativan način upoznali sa specifičnostima nama najbližih planeta. Također, učenici 3.b razreda izradili su modele velike rakete i astronauta koji se pokazao kao pravi hit za fotografiranje.

Učenici četvrtog razreda gledali su video o planetima Sunčeva sustava i o rotaciji Zemlje. Nakon upoznavanja, iz glinamola su izradili planete te sve zaključili “Najslabijom karikom” na temu svemira: “Tko je Pluton među planetima?”

Bio je to još jedan “svemirski tjedan” u našoj školi.

Više pogledajte u galeriji: Tjedan svemira 2018

20181011_150219 IMG_20181011_120843_290