„U gostima“ – sedmaši četvrtašima

U sklopu cjelogodišnjem projekta „U gostima“ učenice sedmih razreda, koje pohađaju dodatnu nastavu hrvatskoga jezika, u srijedu 7. veljače 2024. godine posjetile su četvrte razrede naše Škole. Cilj ovoga posjeta bio je prenijeti budućim petašima iskustva predmetne nastave iz „prve ruke“, a sve kako bi se što bezbolnije pripremili za idući korak na njihovom odgojno-obrazovnom putovanju.

Učenice sedmih razreda prvo su im prenijele vlastita iskustva vezano uz predmete, učitelje, nastavni sadržaj, vrijeme potrebno za učenje, druženje s prijateljima i slično. Nakon toga uslijedila su brojna pitanja znatiželjnih četvrtaša. Zanimalo ih je gdje se spremaju mobilni uređaji, koji učitelji su strogi, koji predmeti su teži od drugih, kada završavaju s nastavom, kako uče, što je njima bilo najteže u petom razredu i još pregršt toga.

Jedan školski sat proletio je u trenu! Nadamo se da smo našim budućim petašima uspjeli predočiti barem djelić onoga što ih očekuje u predmetnoj nastavi. Želimo im puno uspjeha, ustrajnosti i znanja u ovoj, ali i idućim školskim godina koje su pred njima.