Uskršnje radionice

NASLOVNAUoči blagdana Uskrsa naši učenici, a i oni nešto stariji – njihovi roditelji udružili su snage u radionicama ukrašavanja čestitki, izradi uskršnjih i proljetnih motiva od raznih materijala.

Na prijedlog Vijeća roditelja planirane su uskršnje radionice koje su realizirane od 31. ožujka do 8. travnja 2022. godine. Radionice su organizirane uživo u učionicama. Svaki razred imao je zadanu temu i motiv, a voditelji radionica zadatak da osmisle proizvod i prezentiraju učiteljima i roditeljima postupak za izradu. Materijale za izradu osigurala je Učenička zadruga Maslačak, a svi produkti radionica namijenjeni su prodavačima Uličnih svjetiljki.

Učenici i roditelji prvih razreda izrađivali su čestitke koristeći kolaž papire, kutije od jaja, suho cvijeće, slamke, vodene boje i dr. Sve ideje za izradu mogli su vidjeli u kratkoj prezentaciji: Uskršnje radionice (canva.com)

Drugaši su zajedno sa svojim roditeljima izrađivali tulipane od filca, trećaši ukrasne piliće i kokoši, a četvrtaši su šivali sunovrate. Učenici predmetne nastave kao temu imali su janje, jaje /pisanice, grančice palme, masline, kruh i vino. Zadane motive slikali su akvarelom, a mala umjetnička djela obogatili su okvirima za slike. Učenici i roditelji šestih razreda dekupaž tehnikom ukrašavali su pisanice i izrađivali prigodne čestitke.

Osim samih produkata koji su proizvedeni na radionicama posebno značajni rezultati ostvaruju se na individualnoj i obiteljskoj razini sudionika, što se pokazalo kao jedan od najvrednijih elemenata, pri čemu je roditeljima omogućena dodatna podrška i pomoć u odgoju i druženju s djecom.