Vježba evakuacije

Dana 25. studenog 2022., oko 11.30 h, začule su se vatrogasne sirene zbog požara koji je buknuo unutar prostorija naše Škole te ozlijeđenih osoba koje nisu mogle napustiti zgradu. Nasreću, radilo se samo o scenariju vatrogasne vježbe evakuacije i spašavanja u sklopu cjelogodišnjeg projekta “Vatrogasna preventiva i mjere zaštite od požara”. Vježbu su podržali naši vatrogasci, JVP Grada Rijeke i DVD “Sušak” – Rijeka.

Izveli su atraktivne vježbe gašenja objekta unutarnjom navalom, spašavanje unesrećenih osoba i spašavanje unesrećenih osoba  autoljestvom.  Ovim putem se zahvaljujemo zapovjedniku Postrojbe Hinku Manceu na suradnji, voditelju smjene i zapovjedniku DVD-a Vedranu Butorcu  na osmišljenom scenariju i provedbi vježbe kao i svim vatrogascima Javne vatrogasne postrojbe na profesionalnosti i uloženom trudu. Također zahvaljujemo svim dobrovoljcima Društva “Sušak” – Rijeka na sudjelovanju u vježbi.
Ističemo kako su u izvedenim vježbama sudjelovali hrabri djelatnici, učiteljica Tonka Babić, nastavnik Dario Ceranić, pedagoginja Matea Jozić Deanović i knjižničarka Paola Rađa. Svi djelatnici i učenici napustili su zgradu za 5:03 minute.
Aktere uspješno završene akcije blagoslovio je nadbiskup Ivan Devčić. Kako je vježba izgledala, pogledajte u našoj galeriji.