Zajedničko hodočašće roditelja, djelatnika i učitelja u Ogulin

U subotu, 10. lipnja 2017. godine, djelatnici, učenici i njihovi roditelji uputili su se na drugo zajedničko hodočašće. U 7:30 ujutro krenuli smo vlakom prema Ogulinu.  Put nam je bio vrlo zabavan, raspjevan, veseo i razigran. Po dolasku na odredište, najprije smo se uputili na misno slavlje u Crkvu “Uzvišenja Svetog Križa” u Ogulinu gdje su djelatnici i učenici animirali Svetu Misu. Nakon obreda imali smo priliku ponešto doznati o povijesti građevine Crkve “Uzvišenja  Sv. Križa” kao i o životnom putu Josipa Pavlišića. Josip Pavlišić  je 10 godina obnašao dužnost župnika u istoimenoj župi te je svojim teškim radom i trudom doprinosio rastu župne zajednice u ovom malom i prekrasnom gradiću. Po završetku, mogli smo se okrijepiti u župnom uredu gdje su nam časne sestre pripremile topao doček.

Od 11: 30 omogućeno je svima slobodno vrijeme koje smo mogli iskoristiti za obilazak grada kao i za sudjelovanje na tradicionalnom 12. Ogulinskom festivalu bajki. Ovdje smo mogli vidjeti dječje rukotvorine kao i sudjelovati na radionicama, pričaonicama i predstavama za najmanje.  U 14 sati ponovo smo se okupili u “Parku izviđača” pokraj Frankopanskog Kaštela gdje smo svi u idućih sat i pol vremena uživali u igrama na otvorenom koje su pripremili djelatnici škole poput graničara, odbojke, nogometa, spirometrije, spidi gonsalesa i mnoštvo drugih. Zabave nam nije nedostajalo.

U 15: 30 umorni ali zadovoljni, krenuli smo prema vlaku koji je u 16 sati polazio prema Rijeci. Zahvalni smo Gospodinu što nas je pratio na zajedničkom hodočašću i na svim ljudima koji su nas toplo dočekali u  prekrasnom gradu Ogulinu. Vratili smo se u Rijeku u kasnim popodnevnim satima.