Zajedničko hodočašće u Pazin

Pazin_2018-02Zajedničko hodočašće roditelja, učenika i djelatnika naše Škole u Pazin pokazalo se kao pun pogodak. U gradu u kojem je Josip Pavlišić pokrenuo mnoge stvari, krenuli smo kako bismo se pobliže upoznali s njegovim djelovanjem u središtu Istre i bili smo oduševljeni. Nakon okupljanja ispred Pazinskog kolegija, krenuli smo na svetu misu u Franjevački samostan Marijina pohođenja. Nakon mise, iskoristili smo slobodno vrijeme kako bismo razgledali znamenitosti grada Pazina kao što su Pazinski kaštel sa svojim muzejskim postavima, Pazinska jama i Župna crkva sv. Nikole. Također je ponuđen odlazak u Beram kako bi se posjetila Crkva sv.Marije na Škrilinah gdje se nalazi poznata freska Ples mrtvaca.

Nakon upoznavanja i razgledavanja grada, uslijedilo je vrijeme za zajedničke aktivnosti i organizirane igre u obližnjem parku. Djeca, roditelji i djelatnici škole aktivno su se uključili u igre te se pritom dobro zabavili. Posebno napeta bila je partija graničara u kojoj su snage odmjerili djelatnici Škole i roditelji u kojoj su pobjedu odnijeli – djelatnici. Za igrača utakmice izabrana je naša ravnateljica.

Nakon zajedničke igre, uputili smo se u Gračišće gdje smo razgledali znamenitosti te se pozdravili i zaključili hodočašće zajedničkom molitvom u Župnoj crkvi Sv. Vida, Modesta i Krescencije uz zahvalu Majci Božjoj.

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli u realizaciji hodočašća kao i svima koji su  se odazvali pozivu. Nadamo se da se sljedeće godine vidimo u još većem broju.

Više pogledajte u galeriji: Zajedničko hodočašće u Pazin