100. dan škole

NaslovnaI ove školske godine u okviru eTwinning projekta i Udruge Zvono, obilježili smo 100. dan škole 2022. Stoti dan škole obilježava se tradicionalno u veljači u brojnim europskim zemljama, a cilj ovog projekta je okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj/lokalnoj razini odabranim sadržajima obilježiti ovaj dan u školi.

Dan je isplaniran na način da učenici vođenim aktivnostima ostvaruju obrazovno-odgojne ciljeve i ishode u skladu s planom i programom, razvijaju temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine, znanja i stavove na osobnoj i društvenoj razini. Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika uz igre i međupredmetne aktivnosti.

Razne aktivnosti provodom 100. dana škole učenici su obilježili unutar svojih razreda. Sudjelovali su : 1.a, 1.b, 3.b, 5.b, 6.a, 6.b,7.a i 7.b. Učenicima i učiteljima ove godine bila je ponuđeno Wakelet web sučelje u kojem su mogli pronaći razne ideje za obilježavanje 100. dana škole.

Wakelet stranica: https://wke.lt/w/s/cw4ieP

Učenici prvih razreda obilježili su stoti dan škole tako što su izradili naočale u obliku brojke 100 koje su nosili cijeli dan. Zatim su riješili radni listić sa zadacima poput “Mogu učiniti 100…”, “Za 100 kuna bih…”, “U 100 sekundi mogu…”, razgovarali su o tome koliko je velik taj broj te što će sve raditi kad budu imali 100 godina. Također, izrađivali su puzzle, crtali se u novčanici od 100 eura i crtali sebe sa 100. godina. Naposljetku su dobili pohvalnice i bedževe kao nagradu što su toga dana bili točno sto dana pametniji i kreativniji.

 

Učenici 3.b razreda rješavali su listiće s matematičkim zadatcima (rezultat 100) i “što bih da imam/volio bih imati 100 _____”. Učionicu su ukrasili sa stotinu srca, a ovu aktivnost povezali su s Valentinovom.

 

Učenici u predmetnoj nastavi 100. dan škole obilježili su crtanjem svog portreta na novčanici od 100 kn i pisali su priču o razlogu zašto su na novčanici baš oni te su pisali i popis želja do 100. rođendana.