LEKTIRA U KNJIŽNICI

smart

Učenici 6. b razreda imali su lektiru u knjižnici. Upoznali su se sa Sretnim kraljevićem Oscara Wildea, poželjeli drugačiji sretniji završetak bajke te osmislili i napravili plakate za najavu filma koji nam u bližoj ili daljnjoj budućnosti stiže u kina! Bilo je zanimljivo, kreativno i maštovito!

U galeriji slika možete pogledati kako je izgledala lektira u knjižnici te plakate koje su učenici osmislili i nacrtali.

 

Dana 26. siječnja 2022. godine učenici 7. a razreda imali su lektiru u knjižnici, ali online putem platforme Teams. Pročitali su Divljeg konja Božidara Prosenjaka te su odmah na početku sata iznijeli svoja izrazito napredna te ozbiljna razmišljanja o djelu. Povezali su Gospodara s Bogom, a divljeg konja (te općenito konje) s ljudima. Također su pronašli još referenci koje se odnose na Bibliju te zaključili da je autor bio itekako upoznat s Biblijom dok je pisao svoje djelo. Zadatak koji su imali bio je kreativan i maštovit, naime, napravili su lektiru na preklop, kratku knjigu osvrta, mudrih misli te slika o Divljem konju.

U galeriji slika možete pogledati što su napravili vrijedni sedmaši!

Učenici 5. b razreda imali su lektiru u knjižnici, ali online 31. siječnja 2022. godine. Knjiga Junaci Pavlove ulice, autora Ferenca Molnara većini se razreda svidjela, premda bi neki od njih promijenili završetak priče. Zadatak koji su učenici imali bio je kreativno i maštovito osmisliti osobnu kartu jednog lika po izboru, napisati ukratko osnovne podatke o liku, njegov datum rođenja, kratak opis, zanimanje, hobi te što voli i ne voli.

Kako izgledaju likovi iz mašte 5. b? Možete ih pogledati u galeriji fotografija.