Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje PN

Povodom nadolazećeg praznika „Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje“,  u četvrtak 16. studenoga učenici su u holu Škole zapalili svijeće u znak sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata. Molitvu su predvodili vjeroučiteljica Martina Marijanović i vjeroučitelj Dario Perković. Znak dostojanstva ispunio je prostor.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata obilježio se i na satima razrednika. Šestaši i sedmaši su imali predavanje koje je pripremila nastavnica povijesti Natali Dujmović, a predvodile su ga razrednice. Učenici su upoznati sa povijesnim činjenicama i stradanjima ljudi tijekom ratnih godina i bitke za Vukovar. Osmaši su održali predavanje petim razredima putem kojeg su temu približili učenicima. Ispričali su im i svoje dojmove koje su stekli na terenskoj nastavi u Vukovaru u rujnu mjesecu. Sljedeći će tjedan osmaši održati predavanje i u sklopu prigodnog književnog djela za cjelovito čitanje „Priče iz Vukovara“ Siniše Glavaševića.

Ne dopustite da njihovu maštu satre zlo. Zaustavite svijet, zaustavite vrijeme ako ne stignete dati djeci sve što im treba da odrastu u čistoj ljepoti.“

S. Glavašević