40 prvašića prvi put sjelo u školske klupe

web-kos2-1Četrdeset prvašića u dva razredna odjeljenja Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ u Rijeci u ponedjeljak 5. rujna prvi je put sjelo u školske klupe. Tim povodom u Velikoj dvorani Škole upriličen je prigodan program za početak nove školske godine. Dobrodošlicu mališanima i njihovim roditeljima poželio je i riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić predvodeći svečano misno slavlja sa zazivom Duha Svetoga u povodu početka nove školske godine

Roditeljima je poručio kako su i oni dio Katoličke osnovne škole, jer odgojni proces djeteta je jako dug i zahtjevan i škola je produžena ruka obiteljskoj školi koju dijete dobiva u svome domu. Želja svih je da dijete odrasta u dobru i u mudrosti te da ono što nauče kasnije znaju primjenjivati. Također, želja svih je živjeti u vjeri prema Božjim zapovijedima te rasti u milosti i dobroti prema svakom čovjeku. U Godini milosrđa papa Franjo proglasio je Majku Terezu svetom. Ona je svojim životom i djelovanjem bila primjer milosrđa, rekao je nadbiskup. Zaključujući propovijed potaknuo je sve da po uzoru na riječi sv. Pavla budu – djeca Božjega svjetla. To znači da unosimo to svjetlo tamo gdje ima nesloge i nerazumijevanja, pojasnio je propovjednik. Na kraju je svim učenicima poželio uspješnu novu školsku godinu, osobito prvašićima koji su toga dana započeli svoje školovanje.

U povodu početka nove školske godine prigodan program u Velikoj dvorani izveli su učenici drugog razreda Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ u Rijeci, dok je prvašićima i ove godine Riječka nadbiskupija osigurala besplatne udžbenike.

Preuzeto s stranice: http://ri-nadbiskupija.com/