Dan katoličkog odgoja-25.5.

DKO-4S posebnom radošću obilježili smo Dan katoličkog odgoja. Započeli smo poticajnom pričom i razgovorom u blagovaonici. Što me poučava moj prijatelj, učitelj Isus, svaki dan u odnosima s drugima, u obitelji, u svakodnevnim zadacima, molitvi, igri? Tko me sve poučava i odgaja? Je li lako odgajati i poučavati? To su samo neka pitanja na koja su naši učenici dali iznimno zrele odgovore. Na radionici MOJ UČITELJ ISUS učenici su jednoglasno zaključili da je učitelj nad učiteljima Isus Krist.

Koliko je katolički odgoj važan, učitelji i učenici pokazali su i slikopričom najdražih molitava. Sve smo zaokružili prekrasnom pjesmom Zahvala i svome Stvoritelju poklonili srce na dlanu.

Odgoj u vjeri iznimno je važan, ponekad težak, radostan, drugačiji, poseban način odgoja. Ono što našu školu, naš rad i našu karizmu čini posebnom jest upravo prisustvo vjerske dimenzije u svemu što radimo. Dan započet molitvom u zajedništvu s prijateljima, učiteljima, bližnjima, daje blagoslov i mir. „O kako je dobro i kako je milo, s braćom radosno živjeti!“