Radionica za roditelje “Utjecaj medija na sliku o sebi i drugima”

radionica za roditeljeU četvrtak, 18. svibnja 2017. godine održana je mjesečna radionica za roditelje na temu „Utjecaj  medija na sliku o sebi i drugima“.

Mediji su dio naše svakodnevice. Djeca rastu okružena medijima, a navikavanje na medije odvija se brzo i spontano. S jedne se strane divimo lakoći kojom djeca koriste razne uređaje, a s druge strane negodujemo i protestiramo zbog negativnog djelovanja medija i tehnologije?

Na radionici su roditelji  pod vodstvom Stručnog tima škole iznosili svoja iskustva o prisutnosti medija u životu njihove djece, te  iznosili dileme gdje je, odnosno što je sredina u korištenju medija. Promišljalo se i o glavnim likovima iz crtića i dječjih filmova s kojima se njihova djeca identificiraju kao i o njihovom utjecaju na djetetovo ponašanje.

Zaključeno je da utjecaj na to kako će dijete primiti medijsku poruku svakako ovisi o obiteljskom okruženju odnosno s kim dijete gleda televizijske emisije ili igra igrice. Na taj se način, razgovara o viđenom sadržaju, čuju se različita mišljenja i stvara kritička atmosfera, koja pomaže tome da dijete ono što je vidjelo ne uzima zdravo za gotovo.