Dan sjećanja na žrtve Vukovara – PN

Tijekom cijeloga tjedna učenici predmetne nastave svoje su aktivnosti usmjerili na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata.Na satima Povijesti likovno su se i literarno izražavali, izrađivali brošuru o kulturno-povijesnim znamenitostima Vukovara, gledali su video isječke i dokumentarni film „Od toga dana“ te istraživali o stradanjima u Vukovaru. Na satima Hrvatskog jezika čitali su prozne tekstove o herojima Domovinskoga rata te Priče iz Vukovara Siniše Glavaševića. Panoi i zidovi trećega kata ukrašeni su simbolima grada Vukovara u znak sjećanja za što se pobrinula nastavnica Likovne kulture.

U četvrtak, 17. studenoga naši su osmaši u pratnji razrednica, prof. Wolf Stefan te ravnateljice u holu Škole zapalili 32 svijeće u znak sjećanja na 32 ubijene djece. Molitvu je predvodio učenik, a znak dostojanstva ispunio je prostor. Nakon osmaša predstavnici sedmih, šestih i petih razreda te pratnja zapalili su svijeće ispred Škole. Svetom smo misom uputili svoje molitve i misli na sve one stradale i nestale.

Kada nekoga grlite, učinite to punim srcem, cijelim bićem, jer ne znate što će vam donijeti sljedeći
trenutak. (Priča o zagrljaju, Siniša Glavašević)

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata obilježio se i na satima književnog djela za cjelovito čitanje. Osmaši su čitali Glavaševićeve „Priče iz Vukovara“, pripremili plakate o odabranim pričama te ih izložili pred razredom. Kako izgledaju plakati, pogledajte na fotografijama.