DJECA KOŠ-a ZA DJECU UKRAJINE

20220518_215801Učenici i djelatnici naše škole 17. svibnja 2022. godine snimili su video za pjesmu “Moj daleki prijatelju”. Riječ je o pjesmi Branke Delić koja se nalazi u udžbeniku za glazbenu kulturu u trećem razredu osnovne škole iz kojeg je i krenula inicijativa za snimanje videa.

Video je objavljen u Wakelet digitalnoj zbirci u kojoj se nalaze poruke podrške hrvatskih učenika i učitelja za učenike i učitelje u Ukrajini. Navedenu humanitarnu akciju pokrenule su profesorica Dariya Pavlešen s Ukrajinistike Filozofskoga fakulteta u Zagrebu i profesorica hrvatskog i ukrajinskog jezika Osnovne škole Vugrovec-Kašina Dijana Požgaj.

Sa zadovoljstvom smo se priključili akciji te pjesmom izrazili solidarnost i podršku učenicima u Ukrajini kojima je zbog ratnih zbivanja onemogućeno normalno školovanje, rad i život.

Ako video izmami osmijeh na lice barem jednog djeteta čija je zemlja pogođena ratom, ispunit će svoju svrhu.

Cjeloviti video možete pogledati na poveznici: Katolička osnovna škola “Josip Pavlišić” – Moj daleki prijatelju – YouTube. Nadamo se da ćete uživati u njemu kao i mi dok smo ga stvarali!