Donacija kose u Katoličkoj osnovnoj školi “Josip Pavlišić” Rijeka

NASLOVNA - SVJETSKI DAN FRIZERAPovodom Svjetskog dana frizera (30.4.), u našoj se Školi organizirala humanitarna akcija doniranja kose. Naime, darivanje kose pravi je čin velikodušnosti i altruizma prema onima koji su, uz kemoterapiju i posljedični gubitak kose, također potencijalno zbog fizičkog izgleda izgubili želju da budu među drugima. Želju i mogućnost da pomognu drugima osjetili smo i u našoj Školi stoga su se na humanitarnu akciju odazvale tri majke, sedam učenica i dvije učiteljice razredne nastave. Iznimno smo ponosni na interes i realizaciju akcije.

U Hrvatskoj su trenutno udruge i organizacije obustavile primanje donacije kose, no ipak smo uspjeli pronaći nekoliko koje primaju donacije tijekom cijele godine. U skladu s tim, kosa se donirala u Udrugu Srce za djecu u Sarajevo i Locks of love u daleku Floridu.

Svim sudionicima, kao i frizerskim salonima u kojima se kosa na ispravan način prikupila uručena je Zahvalnica kojom im se zahvalilo na ovom nesebičnom činu. Osim toga, vrijednim se frizerima, na Svjetski dan frizera, zahvalilo što su indirektno sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj akciji te im se čestitao njihov dan.

Doniranjem kose postali smo dio nečijeg oporavka. Naša će kosa ionako ponovno narasti, ali znanje da smo nekome pomogli živjet će vječno.