Europski tjedan održivog razvoja 2022

U sklopu cjelogodišnjeg projekta Eko trag i ove godine sudjelovali smo na Europskom tjednu održivog razvoja 2022 koji se provodio od 20. do 26. rujna. S ostale 23 države podržali smo inicijativu koja se od 2015. godine obilježava diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja.

Osim toga, 20. rujna započelo je službeno skupljanje starih baterija u školskoj godini 2022./2023. Svaki razred, kao i prethodnih godina, ima svoj spremnik, dok učenici predmetne nastave dijele jedan. Učenici uz pomoć roditelja i razrednika skupljaju baterije koje se na kraju godine broje kako bi se vidio tko je bio najuspješniji.

Učenici 2.a i 2.b razreda prisjetili su se što je to održivi razvoj i na kreativnim radionicama uredili svoje razredne panoe od recikliranih materijala. Također, učenici 2.a razreda vježbali su brojeve do 100 pomoću iskorištenih kartona od jaja, napravili mali vrt za kukce u školskom dvorištu te odradili zanimljivi pokus o štetnosti PVC vrećica za prirodu. Učenici 4.b razreda pogledali su film o održivom razvoju, razgovarali o istome te zaključili na koje načine svatko od njih može doprinijeti.

Za više informacija o samoj akciji posjetite www.esdw.eu i istražite događaje u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama, a u privitku pogledajte prigodne fotografije naših učenika. #ESDW2022 #BudimoOdrživi