Osmaši na ekskurziji

Prvi tjedan nastave započeo je za sve školarce naše Škole, a osmaši su se zaputili na tako dugo iščekivanu ekskurziju.

U utorak, 6. rujna 8.a i 8.b u pratnji razrednica i nastavnice Ingrid Wolf Stefan započeli su svoje putovanje. Prvoga dana posjetili smo Sokolarski centar te se divili pticama grabljivicama. Učenici su mnogo naučili o životu sove ušare, neki su se s njom pomazali, a neki su nahranili jastreba. Veselo smo nastavili prema Šibeniku, razgledali centar grada uz lokalnog vodiča te posjetili Interpretacijski centar katedrale sv. Jakova „Civitas Sacra“. Odmorili smo prije večere, a nakon večere prošetali šibenskim ulicama.

Drugog smo dana posjetili grad Split te se divili ljepotama grada, popodne smo se osvježili na kupanju, a navečer prošetali Šibenikom.

Trećega dana avanturu smo započeli kupanjem u Brelima – uživali smo u mirisu borova i mora te u svježem i kristalno plavom moru. Treći dan ujedno je bio i blagdan Male gospe pa posjetili smo Vepric – marijansko svetište te se zajedno pomolili. Popodne smo šetali ulicama Makarske i promatrali oblake koji su zapinjali po vrhovima Biokova.

Četvrti dan, posljednji dan ekskurzije, posjetili smo našu dragu Katoličku osnovnu školu u Šibeniku. Dočekali su nas šibenski biskup, šibenski biskup u miru te ravnateljica. Prošetali smo hodnicama, posjetili učionice, knjižnicu, blagovaonicu, igralište, maslinik… Posljednje postaje bili su  Skradin i Nacionalni park Krka. Iz Skradina smo se brodom zaputili prema Nacionalnom parku, a onda smo se šetali predivnom prirodom. U Rijeku smo stigli predvečer umorni, sretni, uzbuđeni i zahvalni na ovome predivnome putovanju i druženju.