Europski tjedan održivog razvoja 2023

U sklopu cjelogodišnjeg projekta Eko trag i ove godine sudjelovali smo na Europskom tjednu održivog razvoja 2023 koji se provodio od 20. do 26. rujna. S ostale 23 države podržali smo inicijativu koja se od 2015. godine obilježava diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja.

Osim toga, 20. rujna započelo je službeno skupljanje starih baterija u školskoj godini 2023./2024. Svaki razred, kao i prethodnih godina, ima svoj spremnik, dok učenici predmetne nastave dijele jedan. Učenici uz pomoć roditelja i razrednika skupljaju baterije koje se na kraju godine broje kako bi se vidio tko je bio nauspješniji.

Učenici 3.a i 3.b razreda prisjetili su se što je to održivi razvoj i na kreativnim radionicama uredili svoje razredne panoe od recikliranih materijala. Također, učenici 3.a razreda sijali su biljke te se o istima brinuli.

Za više informacija o samoj akciji posjetite www.esdw.eu i istražite događaje u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama, a u privitku pogledajte prigodne fotografije naših učenika. #ESDW2023 #Budim