Terenska nastava osmaša

U razdoblju od 12.09.do 13.09.2023 učenici Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ sudjelovali su u dvodnevnoj terenskoj nastavi u Vukovaru. 29 učenika i 3 učitelja naše škole boravilo je Vukovaru u sklopu projekta  koji obuhvaća učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaja Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske.

Učenici su u dva dana učili o Domovinskom ratu i Bitci za Vukovar kroz predavanja. Osim učenja, učenici i učitelji obilazi su  memorijalna mjesta u Gradu Vukovaru kao što su:  Spomen-dom hrvatskim braniteljima na Trpinjskoj cesti, izložbeni prostor u krugu Memorijalnog centra, Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991., Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen-dom Ovčara, masovna grobnica na Ovčari, hangar Veleprometa, spomen-obilježja Kukuruzni put – Put spasa. Učenici su posjetili i Muzej Vučedolske kulture te Gradski muzej Vukovar i crkvu sv. Filipa i Jakova.

Osim edukativnog dijela, učenicima je bila organizirana i Disco večer na kojoj su se družili s učenicima iz drugih škola. Osim Disco večeri, učenici su sudjelovali i u Školi mira te završnom kvizu na kojem su osvojili 3.mjesto.

Kako nam je bilo, možete pogledati u galeriji.