Knjiga na jelovniku

277896073_529449555212378_3611912730903341372_nMeđunarodni dan dječje knjige svake se godine obilježava na rođendan književnika H. C. Andersena – 2. travnja. Svrha ovoga dana je poticanje ljubavi prema pisanoj riječi.

Učenici predmetne nastave ovaj su značajan dan obilježili raznim zanimljivim aktivnostima.

Učenici 5.b razreda Međunarodni su dan dječje knjige obilježili prisjetivši se tko je bio H. C. Andersen, što je napisao te koji je njegov značaj za dječju književnost. Nakon toga sat su posvetili književnom djelu „Koko u Parizu“, koje zasigurno zauzima važno mjesto u hrvatskoj dječjoj književnosti. U prilog tome ide i činjenica da je I. Kušan bio prvi hrvatski kandidat za nagradu Hans Christian Andersen, a koja se dodjeljuje živućim ilustratorima i piscima čija su djela dala trajan doprinos dječjoj književnosti.

Razredni odjeli 6.a i 6.b s nastavnicom Engleskog jezika razgovarali su o važnosti dječje književnosti te su izradili plakate posvećene britanskim književnicima za djecu.

Knjižnica se pretvorila u restoran Kod mudre sove,  u kojem su se okupili učenici dodatne nastave hrvatskog i engleskog jezika 7. a i 7. b razreda. Baš kao u pravom restoranu slušali smo glazbu te isprobavali nove okuse – knjige. Učenicima su bile ponuđene knjige i na hrvatskom i na engleskom jeziku, na temelju korica i recenzija odabirali su koje knjige im se najviše sviđaju. Ukratko su zapisali zašto su odabrali baš te knjige te koju bi im ocjenu dali. Učenicima se ova aktivnost jako svidjela, knjige su ih se dojmile, a neke bi uvrstili i u lektiru za osnovnu ili srednju školu.

Kako nam je bilo, možete pogledati u galeriji fotografija.