Konferencija „Otkrivajući svijet školskog volontiranja“

NaslovnaDana 16. travnja 2019. godine održana je konferencija „Otkrivajući svijet školskog volontiranja“ za osnovne škole u organizaciji Udruge Delta, Udruge SMART, Osnovne škole Vežica i Prve riječke hrvatske gimnazije.

Konferenciji su prisustvovali djelatnici odgojno-obrazovnih ustanova s područja Primorsko-goranske županije, učenici, roditelji, predstavnici Grada Rijeke, Filozofskog fakulteta u Rijeci i različitih udruga. Konferenciji su, kao predstavnici naše škole, prisustvovali učenici Ivan Štemberger i Jana Matijašić, roditelji Ivana Požar-Matijašić i Suzana Bulić te učiteljica Marta Žambok.

Cilj konferencije bio je upoznati sudionike s mogućnostima provođenja volonterskih aktivnosti u osnovnim školama, kao oblik neformalnog učenja koji učenicima daje priliku da aktivno djeluju u društvu te vježbaju toleranciju i solidarnost.

Sudjelovanjem u Konferenciji stekli smo nova i utvrdili postojeća saznanja o volontiranju u školi, saznali o brojnim i različitim volonterskim aktivnostima drugih škola, ali i dobili ideje za provedbu različitih volonterskih aktivnosti u budućnosti i u našoj školi.

1 3 2