Noć knjige 2019.

NaslovnaI ove su se školske godine učenici 4.b razreda uključili u osmu po redu Noć knjige, koja se u cijeloj Hrvatskoj održala 23. travnja 2019. godine. Tema ovogodišnje Noći knjige bila je „Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa“.

Budući da se ovogodišnja Noć knjige održavala za vrijeme proljetnih praznika, planirane aktivnosti realizirali smo nešto ranije. Dana 16. travnja 2019. učenici 4.b razreda okupili su se u školi oko 20:00 gdje su ih dočekale njihove učiteljice. U skladu sa zadanom temom, učenici su u školu trebali donijeti knjigu ili strip u kojima je njihov omiljeni lik/junak. Učenici su tijekom tri školska sata predstavljali svoje omiljene likove, čitali ulomke iz najdražih knjiga i stripova, razmjenjivali iskustva te jedni drugima davali preporuke za čitanje knjiga i stripova. Aktivnost smo završili čitanjem ulomaka iz najvažnije knjige u kojoj se nalazi svima nama omiljeni lik/junak – Isus Krist. Uslijedila je molitva i razmatranje posljednjih sedam Isusovih rečenica koje je izrekao na križu i na taj se način pripremili za Sveto Trodnevlje koje je bilo ispred nas.

Nakon večere uslijedilo je druženje, ples, pjesma i igra te priprema učionice za spavanje. Večer smo završili zajedničkom molitvom u kojoj smo se zahvalili dragom Bogu na našem zajedništvu i svim milostima koje nam svakodnevno daje. Provedena večer i noć u školi bilo nam je nezaboravno iskustvo tijekom kojeg smo puno toga naučili, ali i u molitvi ojačali naše zajedništvo. Od srca se zahvaljujemo našim roditeljima na podršci i povjerenju te pomoći u  organizaciji i dostavi hrane.

1 4 3