LUTKOFOR

U srijedu, 19. travnja i četvrtak 20. travnja posjetili su nas glumci gradskog kazališta lutaka Rijeka. Predstavili su nam svoj umjetničko-edukativni projekt „Lutkofor“.

Najprije smo uživali u predstavi kojom je na duhovit način prikazan proces nastajanja lutkarske predstave „Vuk i tri praščića“ te smo se kroz likove inspicijenta, redatelja, teksta, tehnologa lutke i glumaca-lutkara upoznali s osnovnim kazališnim i lutkarskim pojmovima te najpoznatijim vrstama lutaka kao što su marioneta, bunraku, javajka i ginjol. Zatim smo postali stvaratelji predstave.


Jedni su izrađivali lutke i scenografiju, a drugi uvježbavali animaciju lutaka i tekst za izvođenje. Nakon završetka radionice, uprizorili smo lutkarsku predstavu „Vuk i tri praščića“ i tako na zanimljiv način pokazali što smo tijekom ovoga programa naučili. Glumci GKL-a Rijeka su bili vidno zadovoljni našim nastupima kao i mi njihovim.

Nagradili smo se međusobnim pljeskom, zahvalili se na dolasku i pozdravili do ponovnog viđenja koje će, vjerujemo, biti vrlo skoro.

Last Modified on 26.04.2023.
This entry was posted in Uncategorized
Bookmark this article LUTKOFOR