Milijun djece moli krunicu

Naša se Katolička osnovna škola „Josip Pavlišić“ radosno odazvala molitvenoj inicijativi „Milijun djece moli krunicu“. Ove smo godine, na poziv pape Franje, uputili svoje prošnje Blaženoj Djevici Mariji za pomoć napaćenoj Ukrajini i drugim narodima koji pate zbog rata ili bilo kojeg drugog oblika nasilja.

Na sam dan inicijative u 12 sati i 50 minuta, u školi je sve zastalo, svi učenici škole okupili su se u školskom dvorištu, formirali su veliki krug i držeći se za ruke molili. „Zdravo Marijo“ glasno je odjekivalo okolnim ulicama. U molitvenu inicijativu ove smo godine uklopili Dane kruha i zahvalnosti za Božja dobročinstva, te smo tokom cijelog tjedna prikupljali živežne namirnice za Socijalnu samoposlugu „Kruh svete Elizabete“ u Rijeci. Tim smo činom uz molitvu za jedinstvo i mir htjeli i aktivno sudjelovati u izgradnji tog jedinstva i ljepše svakodnevice, na poseban način, za one najpotrebitije našega grada.

Naša molitva ne prestaje samom inicijativnom, već je nastavljamo svakodnevno na ovu nakanu, do kraja – posebno nam dragog, Marijinog mjeseca listopada.