Posjet članica DVD-a “Drenova”

U sklopu cjelogodišnjeg projekta “Vatrogasna preventiva i mjere zaštita od požara”, obilježili smo Dan žena na poseban način.
U posjet su nam došle članice DVD-a “Drenova” s voditeljicom Geom Miščević, mag.ing.logist. koja je po zanimanju profesionalna vatrogaskinja i zaposlenica Javna vatrogasne postrojbe Grada Rijeke.

Gea je učenicima ispričala kako je postala vatrogaskinja i s kakvim izazovima se susreće u svome radu. Govorila je o položaju žena u tom zanimanju te koje su se hrabre vatrogaskinje posebno istaknule u prošlosti.
Svoj put započela je u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu “Drenova” gdje je aktivna na području rada s vatrogasnim pomlatkom i mladeži. Istaknula je njihove uspjehe te je pozvala učenike da se uključe u rad Društva.
Posebno zanimljivo je bilo kada su mlađe članice DVD-a govorile o tome kako su se odlučile na rad u vatrogasnom društvu.
Učenici su mogli isprobati vatrogasnu opremu, a na kraju susreta ravnateljica Škole, Jasna Buketa zahvalila se na dolasku i zaželjela je gošćama puno uspjeha u daljnjem radu.