Streličarstvo – sport za tijelo i duh

Dana 3. ožujka 2023. godine učenik 5. a razreda, Andro Petrović, svojim je kolegama predstavio sport kojim se aktivno bavi u slobodno vrijeme. Riječ je o streličarstvu – drevnoj vještini za sve životne dobi. Razred je naučio mnogo o povijesti samog streličarstva, gdje je sport najviše razvijen, kada se njime počinje baviti u Hrvatskoj, koja je osnovna oprema streličara, koje discipline postoje, kako izgledaju treninzi i još mnogo toga. Da bi dojam bio još bolji, Andri je u pomoć pristigao i njegov otac Boris Petrović koji je u razred donio streličarsku opremu te nam je pokazao kako se ispravno drže luk i strijela, što uistinu nije jednostavno. Neki su se učenici poželjeli i sami okušati u držanju luka i strijele pa su im Andro i otac Boris i to omogućili, uz upute o pravilnom držanju tijela.

Predavanje je bilo vrlo zanimljivo i inspirativno, a saznali smo i da je naš učenik Andro Petrović izvrstan u ovome sportu. Andro je u prosincu 2022. godine sudjelovao na WA 2×18 Sveti Nikola streličarskom turniru u Sisku, potom u veljači 2023. godine na Rijeka Otvoreno WA 2×18 Star županijskom streličarskom natjecanju. Na oba je natjecanja osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji. Sada se priprema za prvenstvo Hrvatske, a koje će se održati krajem ožujka 2023. godine u Kutini.

Andri želimo još mnogo sportskih uspjeha te se nadamo da će ovaj članak motivirati i druge učenike da se priključe streličarskom klubu „Ajkule“ iz Rijeke.