PRVAŠI NA PAPIRNATOJ FIUMANKI

Fiumanka prvaši (13)Petak, 10. lipnja 2022. godine prvaši su proveli na vrlo zanimljiv način. Naime, sa svojim razrednim učiteljicama Barbarom Stipetić Blašković, Anom Debelić, Marijom Brezac Kumburić i Morenom Poljančić sudjelovali su na “Fešti od maloga broda – papirnatoj Fiumanki”. Učenici su se danima prije pripremali u školi za odlazak. Učili su pjesmu „Rijeka“ Dječjeg zbora Mali Riječani i origami tehnikom izrađivali brodiće s porukama.

Po dolasku učenici su dobili majice s natpisom Fiumanka i boce vode. Uživali su pjesmama Dječjeg zbora „Kap“ koji vodi Doris Kovačić, slagali svoje izrađene brodove u označena polja na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske stvarajući veliki jedrenjak, bili dio milenijske fotografije te pogledali dječju predstavu “Sretna kućica” u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Prije samog polaska učiteljice su pročitale istoimenu slikovnicu Dijane Arbanas i Karmen Delač-Petković.

Razredne učiteljice su iznimno ponosne na prvaše. Sve zadatke, sve aktivnosti vezane uz program Fiumanke su odradili savršeno do te mjere da su bili glavne zvijezde među televizijskim kućama. Njih i njihovi intervjui mogli su se pogledati na HRT-u i Kanalu RI, kao i na YouTube kanalu.

A kako to izgleda na fotografijama, pogledajte u galeriji.