Smotra glazbenih i scenskih aktivnosti katoličkih osnovnih škola u Varaždinu

Nacionalni ured Hrvatske biskupske konferencije za katoličke škole u suradnji s Katoličkom osnovnom školom sv. Uršule u Varaždinu u subotu, 13. svibnja organizirao je Smotru glazbenih i scenskih aktivnosti katoličkih osnovnih škola Republike Hrvatske. U subotu, u rano jutro, krenuli smo na naše raspjevano putovanje s učenicima koji polaze na Školski zbor te učenicima koji su ostvarili zapažen rezultat na Smotri literarnog, dramsko – scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo. Po dolasku u Varaždin smo se okrijepili i pripremili za naš nastup te se uputili u katedralu Uznesenja blažene Djevice Marije na Nebo u kojoj smo sudjelovali na slavlju svete mise s ostalim predstavnicima katoličkih škola.

Progam Smotre svojim nastupima uljepšalo je dvanaest katoličkih škola iz cijele Hrvatske, a učenici zbora naše škole predstavili su se s pjesmama “Psalam 89” i “Snagom ljubavi Tvoje” te zaslužili gromoglasni pljesak. U dramskom djelu predstavili su nas učenik Ivan Miškulin s izvedbom “Kod liječnika”, Tite Bilopavlovića te učenica Meri Dunđer s pjesmom “Tvoja staza”, Ratka Zvrka.

Učenici su našu školu predstavili u najboljem svjetlu, profesionalno izvodeći svoje nastupe te nas učinili ponosima. Prije polaska svojim kućama, uz stručno vodstvo, prošetali smo centrom grada Varaždina te razgledali najpoznatije znamenitosti ovog baroknog grada. U raspjevanom tonu i veselju vratili smo se svojoj Rijeci u ranim večernjim satima, prepuni dojmova i uspomena koje ćemo pamtiti cijeloga života. S nestrpljenjem iščekujemo i radujemo se novim nastupima koji nas očekuju.

https://www.biskupija-varazdinska.hr/vijesti/u-varazdinu-odrzan-susret-zborova-12-osnovnih-katolickih-skola-iz-cijele-hrvatske/42898