Susret međunarodnih ekoškola RH

Dana 7. lipnja 2023., učiteljice Martina Simonetti i Marijana Miškulin, sudjelovale su na Susretu međunarodnih eko škola RH. Nakon otvaranja susreta i obraćanja gosp. Mirka Ruščića, predsjednika Udruge Lijepa Naša, uslijedilo je predavanje dr. sc. Predraga Korice iz Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.

Na susretu su se mogli razgledati posteri Ekoškola na temu smanjenje onečišćenja. Predavanje su održali i gosp. Gregor Cerar, nacionalni koordinator programa Ekoškole u Sloveniji i gđa. Jasmina Mlakar, regionalna koordinatorica EŠ i GLOBE koordinatorica. Predavači su izložili dobre primjere rada u susjednoj Sloveniji.
U završnom dijelu susreta uslijedila su usmena izlaganja – primjeri dobre prakse Ekoškola na temu „smanjenja onečišćenje“.
“Ekologija i stvaralaštvo” naziv je izlaganja s kojim se predstavila naša KOŠ “Josip Pavlišić”. Prezentirane su neke ekološke aktivnosti koje se provode: izrada slikovnica i didaktičkih materijala, rad u školskom vrtu i održavanje okoliša škole, provođenje eko projekata (maškarani tematski dani, Biljke u bibliji, Kaufland natječaj,  humanitarne akcije) te rad sekcija i UZ Maslačak.
“Ako istinski voliš prirodu, pronaći ćeš ljepotu svugdje.”
L. Ingalls Wilder