Sveta misa i zaziv Duha Svetoga za početak školske i nastavne godine

misaNa blagdan Male Gospe, 8. rujna 2021. Škola je svetom misom za početak nove školske godine, ojačana duhovno – krenula u nove pedagoške izazove.

Misno slavlje predvodio je riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić, uz koncelebraciju mons. Sanjina Francetića, duhovnika Škole i vlč. Marija Tomljanovića, generalnog vikara Riječke nadbiskupije.

Nadbiskup koadjutor je u obraćanju učenicima i djeci poručio da učimo, stvaramo i nastavljamo ono što su naši prethodnici započeli. Da rastemo i putujemo prema izvoru. „Svi smo Božja djeca u vijeke vjekova – svi smo jedna obitelj u vijeke vjekova, svi imamo istu nebesku Majku“, naglasio je nadbiskup koadjutor – a rođendan joj obilježismo s veseljem, u vrelini kasnog ljeta i šuškavih stoljetnih lipa. Mala Gospa donosi jesen pa se u puku kaže da je „Mala Gospa – jesen prava!“

No, ovaj Gospin spomendan nije bio jesenski, već vruć, ljetni, pamtit ćemo ga da nas je blagoslovljena voda iz škropila našeg nadbiskupa blago osvježila… Vrućim školskim igralištem i parkom, orile su se pjesme: Uđite s hvalama, Gospodine smiluj se, Aleluja, Prinosimo kruh, Kao košuta, Isuse volim te, Zdravo Kraljice Mira; naših trećaša i četvrtaša, dron je pratio događaj snimajući s visine okupljeno zajedništvo i radost.

Nova školska godina započela je s blagoslovom.