Svjedočanstvo s. M. Ljubice Brusić o misijskom iskustvu u Bugarskoj

20161027_114555U sklopu projekta „ I ja mogu biti misionar“ koji se tijekom mjeseca listopada provodio u našoj školi, posjetila nas je s. M. Ljubica Brusić  koja je s vjeroučiteljicom Petrom ljeto 2012. godine provela u misijama u Orešu, sjeverna Bugarska.

Uz zanimljiv slikokaz učenike je upoznala sa situacijom u sjevernoj Bugarskoj, mentalitetom i običajima kako bi učenicima približila zašto je taj dio zemlje potrebit misionara. Zatim je učenicima ispričala njihovo iskustvo susreta i rada sa siromašnom djecom, obiteljima, starima, nemoćnima i bolesnima. Nakon svjedočanstva s. M. Ljubice učenici su gledajući slike postavljali brojna zanimljiva pitanja i zaključili kako će možda jednom i netko od njih imati prilike biti misionar u nekoj dalekoj zemlji, ali kako svi već sada mogu biti misionari u mjestu i okolini gdje žive.

U drugom dijelu predavanja vjeroučiteljica Petra je učenike uz prezentaciju kratko upoznala sa misijskom krunicom, značenjem i bojama kako bi se svaki razred pripremio za njezinu izradu koja je uslijedila u  popodnevnom oratoriju.