Događanja – školska godina 2019/2020

Međunarodni dan sestrinstva

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je 2020. godinu “Godinom Sestrinstva i Primaljstva”, a u utorak 12. svibnja u cijelom je svijetu obilježen Međunarodni dan sestrinstva u znak sjećanja na rođenje Florence Nightingale, engleske bolničarke i začetnice modernog sestrinstva. Medicinske sestre, tehničari i primalje imaju važnu ulogu u zdravstvenom sustavu, pogotovo u ovom specifičnom razdoblju u kojem smo se svi skupa našli. Svoj su život posvetile brizi za potrebite, kojima pružaju kvalitetnu i sigurnu zdravstvenu njegu, a njihova je edukacija temeljena na dokazima i cjeloživotnom učenju. Kao znak podrške istima odlučili smo u našoj školi organizirati raznovrsne kreativne i zanimljive aktivnosti s učenicima i sve što napravimo objaviti na našoj web stranici škole.

Učenici prvih  i drugih razreda nacrtali su i izradili plakate i panoe raznih veličina na temu podrške medicinskom osoblju u vrijeme korone, a naši trećaši su se potrudili i za njih napisali predivne molitve i zahvale na svemu što čine. Četvrti i peti razredi imali su priliku sudjelovati u Zoom meetingu koji je organizirao i vodio naš vjeroučitelj Dario Perković, a ugostio je glavnog tehničara Hospicija, Zvonimira Valeđića. Vjeroučitelj je meeting kao i uvijek započeo pozdravom i molitvom, a u kasnijem razgovoru sa Zvonimirom, učenici su imali priliku postaviti mu pitanja vezana uz rad samog Hospicija te specifičnosti takvog važnog i posebnog zanimanja. Cijeli Zoom sastanak pogledajte ovdje: Zoom.

 

Veliko hvala svim učenicima i njihovim učiteljicama i učiteljima koji su rado sudjelovali u našem malenom projektu i na taj način pomogli da se sve skupa i ostvari. Kao i uvijek, napravili smo mnoštvo predivnih i kreativnih radova, a sve njih uobličili smo u nekoliko fotogalerija koje, kao i video snimku samog Zoom meetinga, možete pronaći na našoj web stranici te stranici Hospicija.

 

Učiteljice Marijana Janeš, Tamara Franić Jukić i vjeroučitelj Dario Perković

Majčin dan, portret majke 1.a razred

“Jer na svijetu si mi sve i znaj mama volim te!”

Likovna kultura – 4b razred

Učenici 4.b  razreda dobili su zadatak iz likovne kulture rekreirati umjetničko djelo po izboru. Uključili su u zadatak svoje ukućane, kućne ljubimce i predmete iz kuće.  Složit ćete se da su izvrsno odradili svoj zadatak. Pohvala svima!

MI SMO VA KARANTENE,

ZAPRTI VA KUĆE.

NE ZNAMO ČA DELAMO

I SI NAS MUČE.

MA JA NE KUKAM,

AŠ DALJE MOREN SAMA.

MALO SE ODMARAM

I RAZMIŠLJAM

KAD ZADAĆU MORAN SLAT.

ZNAN I SA SEKON POVEDAT,

FILMOVE GLEDAMO,

KOLAČE DELAMO,

I VAVAEK SE VESELIMO.

OTAC NI KOT KUĆE,

PO SVETU NAVIGA,

SVIMA NAN FALI

I STALNO ZIJA.

FRIŠKA ARIJA BOLJE DIŠI,

SE JE OČIŠĆENO,

PRIČICE CVRKUĆU,

A PRIRODA JE KONTENTA!

 

učenica Karin Veršić, 4. b razred

Tjedni izazovi Ozonka i Ozončice

Potaknuti trenutnom epidemiološkom situacijom superjunaci Ministarstva zaštite okoliša i energetike – Ozonko i Ozončica pripremili su niz zabavnih i poučnih izazova za sve sudionike Viber communitya „Ozonko&Ozončica“.

Svaki tjedan Ozonko i Ozončica te njihovi prijatelji Pero, Stjepan i Hrvoje predložit će sedam izazova, odnosno zadataka koji imaju za cilj razmjenu pozitivnih poruka, razvoj novih vještina i stjecanje novih znanja.Učenici 3.b razreda prihvalili su izazove Ozonka&Ozončice te ih svakodnevno ispunjavaju.Svi koji sudjeluju u izazovima mogu snimku kako izvršavaju zadatak poslati Ozonku i Ozončici, a oni će one najkreativnije, najzabavnije i najsmješnije objaviti.Svoje izazive 3.b poslao je Ozonku koji se jako oduševio te dodao: “Woooooooooooooow! Pa predivni ste svi skupa! Dajte nam recite par informacija, koja je adresa škole, koliko učenika ima u razredu i vas kontakt, htjeli bi vam poslati poklončić. ❤️”. 3.b nastavlja s izazovima koje možete pratiti na linku: Ozonko i Ozončica

Ozonko&Ozončica

Ankete nastave na daljinu

U nastavku donosimo rezultate anketa. Hvala na sudjelovanju:

Svjetski dan plesa

U srijedu, 29. travnja 2020. godine učenici Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ virtualno su kroz nastavu na daljinu obilježili Svjetski dan plesa. Plesom se kao prirodnim oblikom kretanja utječe na razvoj pozitivnih osobina, kreativnosti, ritma, dinamike, motoričkih sposobnosti preciznosti, koordinacije, fleksibilnosti, ravnoteže, snage i brzine, adekvatnog držanja tijela te ljepotu pokreta.  Kroz interaktivni sadržaj učenici su vidjeli, pročitali i  ponovili već poznate vrste plesa te naučili nešto novo. Također, zaplesali su uz ritmove vesele pjesme te ostavili svoje komentare na virtualnoj ploči. Za pregled interaktivnog sadržaja plesnog dana posjetite sljedeću poveznicu: https://view.genial.ly/5ea74e7e2bbd100db0568f50/interactive-image-svjetski-dan-plesa

Noć knjige – S knjigom nisi izoliran!

Usprkos situaciji u kojoj smo se svi iznenada našli, i ove se godine, devetu godinu za redom održala manifestacija Noć knjige 2020., ali u virtualnoj inačici. Manifestacija se održava povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige – 23. travnja, a glavni joj je cilj potaknuti i promicati kulturu čitanja. Geslo ovogodišnje Noći knjige jest S knjigom nisi izoliran! Pa smo u skladu s tim nastojali potaknuti naše učenike da tijekom ovoga vremena, kada je važno ostati doma, što više čitaju.

U našoj su se školi u manifestaciju uključili učenici 1.b, 3. a i 3.b razreda.

Učenici 3.b razred su ovogodišnju Noć knjige proslavili na malo drukčiji način. Imali su priliku postavljati svoje omiljene online naslove u virtualnu policu koje se nalazi na linku: Noć knjige 2020. – 3.b Čitanjem ulomaka, kratkih priča i postavljanjem zanimljivih bilješki o knjigama imali su zadatak potaknuti ostale učenike svog razreda na čitanje.

Učenici 3.a razreda su se u vremenu idealnom za druženje s knjigom prisjetili svoje omiljene knjige koju su pročitali. U manifestaciju su se uključili osmišljavanjem i oslikavanjem naslovnice njihove omiljene knjige.

Učenici 1.b razreda su tijekom nastave na daljinu čitali mnogo priča, slikovnica i knjiga. Budući da  nas svaka knjiga nečemu uči, imali su zadatak odabrati knjigu/slikovnicu koja im se najviše svidjela i napisati pouku. Neki su učenici pisali zašto vole čitanje.

U nastavku možete vidjeti fotografije učeničkih uradaka i posjetiti virtualnu policu 3.b razreda na poveznici: Noć knjige 2020. – 3.b.

Još jedna školska online uspješnica

Učenici naše škole aktivno prate Školu na Trećem što se vidi iz njihovih uradaka koje nam šalju. U ovome tjednu posebno se istaknula učenica 4.a razreda, Klara Drmić čiji je rad objavljen u Programu.

Draga učiteljice Gordana! Vaš zadatak za tjedan novaca mi se jako sviđa, kad je emisija završila odmah sam se dala na posao! Uživala sam u crtanju Ivane Brlić Mažuranić na novčanici od 2000 kuna. Mislim da bi Ivana Brlić Mažuranić trebala biti na novčanici jer je poznata po svojim romanima i pričama. Jako mi se sviđa program ”Škola na Trećem”, sva gradiva i način učenja su jako zabavni! Veselim se kvizovima i dobro se razgibavam na tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi. Fora je imati školu na televiziji, ali se nadam da ćemo se uskoro vratiti u školu i da će virus nestati. Nadam se da sam ispunila zadatak koji ste nam dali!

Obiteljsko ozračje povodom Uskrsa u 4a

Roditelji i učenici 4.a razreda poslali su nam prekrasne poruke povodom našeg najvećeg blagdana. Uskrs smo proslavili u našim domovima, nismo mogli biti zajedno na misnom slavlju, ali čini se kao da su  naše zajedništvo i vjera postali još jači.
Učenici vam poručuju:
– Budite dobri jedni prema drugima.
– Radujte se, Isus je uskrsnuo!
– Pomogni nekome!
– Moli, nadaj se i ne brini!
– Vrijeme je za slavlje njegova najvećeg čuda!
– Neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima.
– Kad me strah spopadne u tebe ću se uzdati!
– Krist naša nada je uskrsnuo! I pred nama ide u Galileju. Ondje ćete ga vidjeti. Sretan Uskrs!
inCollage_20200414_202931843

Ravnateljičin pozdrav na kraju četvrtog tjedna nastave na daljinu

Dragi SVI.
U mučnom smo razdoblju pandemije koronavirusa. Svjedoci smo prirodnih tragedija i uistinu moramo brinuti za sebe, druge, za društvo, za sve od Boga stvoreno. Više pročitajte: Ravnateljičin pozdrav na kraju četvrtog tjedna Nastave na daljinu

Uskrs cestitka 2020 djelatnici_2

Online nastava – galerija 5b

Online nastava – galerija 5a

Činimo velika djela u Velikom tjednu

U ovoj teškoj situaciji koja je zadesila cijeli svijet, pa i našu zemlju, ne smijemo zaboraviti na one koji nemaju vlastiti dom, prihode, pa ni obitelj.
Naši sugrađani, koji su ujedno i korisnici usluga Utočišta Ruže sv. Franje u teškoj su situaciji, pa apeliramo na sve koji su u mogućnost pomoći im financijski ili namirnicama, da to i učine.
Uplatu možete izvršiti na Iban
HR4124020061100559253,a kotaktirati ih možete na broj 051-512-131.
Pokažimo zajedništvo i u duhu naše vjere pomozimo onima kojima je svaka pomoć itekako potrebna, pogotovo sada, u tjednu koji predstoji našem najvećem blagdanu.
Neka i oni osjete ljubav i potporu i neka njihov blagdanski stol bude na nasu sliku i priliku…
Naslovna

Online nastava – galerija 4a

Online nastava – galerija 3a

Putovanje kroz veliki tjedan

Počevši od Cvjetnice i završavajući tri dana koja obilježavaju Isusovo suđenje, smrt i uskrsnuće, Veliki tjedan je vrijeme za sjećanje na Isusovo putovanje na križ – i šire. Mnogo toga se događa od Isusova pobjedonosnog ulaska u Jeruzalem do njegovog pojavljivanja izvan njegove grobnice. Čitanje ovih priča tijekom Velikog tjedna daje nam priliku da prošetamo s Isusom u posljednjim trenucima njegova života i iskusimo čudo njegova uskrsnuća. Za putovanje kroz Veliki tjedan posjetite poveznicu: Veliki tjedan.

IMG-76ebdc598d4083f6990ef40e788e3d2b-V

Online nastava – galerija 3b

 

Online nastava – galerija 2b

Online nastava – galerija 2a

gandr-1585586487956

Online nastava – galerija 4b

Online nastava galerija 1a

Jedna školska online uspješnica

Učiteljica Đurđa i Klara!

1.a razred

Učenici Razredne nastave svaki dan prate nastavu na HRT 3. Mnogi učenici se javljaju putem maila i šalju svoje radove virtualnoj učiteljici Đurđi. Među njima, svakog jutra i učenica 1.a razreda, Klara Germek redovito prati Školu na Trećem te je učiteljici Đurđi poslala svoj likovni uradak na temu “Čarobne riječi”. Klarin uradak je osvanuo na HRT 3 dana 27. ožujka 2020, a učenica je čarobnim riječima HVALA, MOLIM, OPROSTI, IZVOLI te svojim veselim i šarenim crtežom, baš poput nje same pokazala svim učenicima lijepe naše Republike Hrvatske koliko su nam LJUBAV, MIR, DOBROTA i SREĆA potrebni u životu.

Učiteljica Đurđa i Klara CRTEŽ

Online nastava – galerija 1b

CollageMaker_20200327_132053553

Svjetski dan osoba s Down sindromom

Danas, 21. ožujka, obilježavamo Svjetski dan osoba s Down sindromom.

Djelatnici KOŠ “Josip Pavlišić” potiču različitost i ravnopravnost svojim šarenim čarapama i radom od doma.
Želimo zahvaliti svim zdravstvenim djelatnicima i djelatnicima prehrambenih dućana na nesebičnom radu i hrabrosti.
Pazeći sebe, paziš i druge!
#OstaniDoma
IMG-5885

Jedna školska uspješnica 3b

Zadovoljstvo nam je objaviti rezultate ovogodišnjeg natječaja Hrvatskih voda „Najmlađi za vode Hrvatske 2019. – 2020.“ Više pogledajte na poveznici: Najmlađi za vode Hrvatske.

Posjet ronioca

U petak, 6.3. 2020., učenici 1.a i 1.b ugostili su g. Gorana Uršića, oca naše učenice Eve Uršić koji je trener ronjenja i kapetan broda. Učenicima je pokazao  ronilačku opremu i upoznao ih s načinima ronjenja, govorio o tome što krije morsko dno i pozvao ih na čuvanje mora i prirode. Na kraju su učenici imali prilike obući ronilački prsluk s bocom i staviti ronilačku masku. Zahvaljujemo tati Uršiću na dobroj volji i zanimljivom predavanju.