Državna razina smotre LiDraNo 2023.

U Vodicama se od 24. do 28. travnja 2023. godine, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, održala smotra LiDraNo 2023., jedinstvena smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva, smotra najboljih radova učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske.

LiDraNo, kao središte kreativnosti i centar darovitosti, godinama okuplja učenike i mentore cijele Hrvatske koji s radošću njeguju hrvatsku riječ i jezičnu baštinu. Kreiran prije trideset i tri godine, svake se godine organizira i provodi na školskoj, općinskoj/gradskoj, županijskoj i državnoj razini. Učenici i mentori, po završetku izvedbe, imaju priliku čuti mišljenja i komentare prosudbenog povjerenstva koje na svim razinama čine eminentni književnici, glumci, kazališni redatelji, novinari i dramski pedagozi. Temeljem njihovog stručnog i profesionalnog mišljenja, najdarovitiji učenici prelaze na sljedeću razinu ove Smotre.
Upravo zato nam je čast objaviti da je naš Ivan Miškulin, učenik 2.a razreda, pozvan na najvišu – državnu razinu smotre LiDraNo 2023. U kategoriji dramski izraz – pojedinačni scenski nastupi, pod vodstvom učiteljice Marije Brezac Kumburić, s izvedbom „Kod liječnika”, Tite Bilopavlovića, za svoj sjajan nastup nagrađen je velikim pljeskom i obiljem pozitivnih komentara od strane prosudbenog povjerenstva.
Zahvalni i sretni što je državno povjerenstvo prepoznalo potencijal Ivana Miškulina, ponosno mu čestitamo na izuzetnom uspjehu i predstavljanju naše škole u najboljem svijetlu.